Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Консултациите за избор на състав на РИК Русе не доведоха до консенсус

сряда 20 март 2013

Днес в 15 ч. в зала 1 на Областна администрация се проведоха консултациите с парламентарно представените партии и коалиции след като сутринта проблеми с документите на „Синята коалиция” отложиха преговорите.

След спорове около представителността на „Синята коалиция”, стана ясно, че г-н Драгомир Дамянов не разполага с пълномощно от легитимен представител на „Синята коалиция”, поради което не остана до края на заседанието. Г-н Евгений Хараламбиев, упълномощен заедно от Мартин Димитров и Иван Костов, участва в консултациите от името на „Синята коалиция”. Политическа партия „Атака” не беше представена и съответно не бе подала своето предложение за включване в състава на РИК Русе.

Вследствие на дискусиите консенсус не бе постигнат, тъй като партиите имаха спорове относно две от ръководните длъжности в РИК Русе. За мястото на секретар предложения направиха от „Коалиция за България” и ПП ДПС, а за заместник-председателот „Коалиция за България” и „Синята коалиция”.

Предложение за председател на РИК бе подадено единствено от представителите на ПП ГЕРБ и съответно за тази позиция не възникнаха разногласия.

Предстои оформяне, подписване и изпращане на протокола от днешните консултации в Централната избирателна комисия, която ще вземе окончателно решение за излъчване на ръководство и състав на 13 – членната комисия

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design