Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

КОМИТИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ПОЧЕТОХА ПАМЕТТА НА ПРЕДЦИТЕ НИ, ОБРЕКЛИ СЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ИДЕАЛ ЗА СВОБОДНА, ОБЕДИНЕНА И НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ

събота 07 септември 2019

Областният управител на област Русе Галин Григоров откри третия пореден „Комитски събор” в село Червена вода. Целта на събитието, което ще продължи два дена, е да се почете 144-та годишнина от подвига на Червеноводската чета чрез предоставяне възможност на хората да се докоснат до автентичния бит на комитите и българските традиции.

„Преди повече от десет години ние започнахме дейно да се организираме и всяка година да отбелязваме по подобаващ начин подвига на хората от Червена вода! Те оставиха своя дом и рискуваха живота си, за да се борят за свободата на Майка България!

Те заслужават нашата почит, но и също така – това, което ние днес постигаме! Благодаря на всички за положените усилия! Пожелавам Ви здраве и успехи! Поклон пред героите! Да живее България!“ заяви още областният управител при официалното откриване на днешния събор.

Началото беше дадено с освещаване на знамето на Червеноводската чета и отслужване на панихида и молебен за загиналите в националноосвободителните борби. Веднага след това бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност и по традиция беше положена комитската клетва от всеки желаещ участник.

Сред официалните гости са още евродепутатът Ангел Джaмбазки и народните представители Искрен Веселинов и проф. Милен Михов.

Събитието, което е под патронажа на Искрен Веселинов, се организира от ВМРО – Русе, Сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта „Приказка за България“, НЧ „Гоце Делчев“, НЧ „Тома Кърджиев“ – Червена вода и „Първа Русенска чета Ангел Кънчев”.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design