Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Книга със спомени за Руско-турската освободителна война 1877-1878 г. представиха в Русе

вторник 19 април 2011

 

Книгата „Спомени на руските ветерани за Освободителната война 1877 – 1878 г.” беше представена днес в Регионалния исторически музей в Русе. Презентацията на изданието е част от инициативите по повод 135 години от началото на Руско-турската освободителна война, които се навършва през 2012 година. На представянето присъстваха представители на държавната и местната власт, общественици, учени, майори от резерва, студенти и граждани. Сред гостите бяха и Веселин Додев - директор на дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” в Областна администрация – Русе и началникът на отдел „Държавна собственост” Огнян Атанасов. И двамата са офицери от резерва.

Изданието беше представено от Генералния консул на Русия в Русе Владимир Климанов и от Тая Узунова – управител на дизайнерско студио „Витамин  Арт”. В презентацията се включи и своебразният домакин доц. Николай Ненов – директор на Регионален исторически музей –Русе.

Книгата „Спомени на руските ветерани за Освободителната война 1877 – 1878 г.” е фототипно издание на отпечатаните през 1929 година спомени на руски генерали – участници в Руско-турската война, които се завръщат в България като емигранти – белогвардейци. Съюзът на ветераните от Освободителната война издава книгата за първи път през 1929 г. Тогава, както и сега – фототипното издание – е подкрепено от Българския червен кръст.

Областна администрация – Русе закупи 5 екземпляра от книгата, които ще са на разположение на нейните служители.
               

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design