Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Клуб на пенсионера „Здравец” - гр. Мартен отбеляза 30-та си годишнина

събота 02 март 2013

С голямо тържество, куп цветя и подаръци днес Клуб на пенсионера „Здравец” - гр. Мартен отбеляза 30 години от създаването си. Събитието  уважиха областният управител на Русе Стефко Бурджиев, заместник областният управител и спомоществовател на пенсионерския клуб Веско Маринов, кметовете на Мартен и Сандрово Димо Тонев и Божидар Стоилов.  Самият председател на Обединения съюз на пенсионерите в България - Русе Петинка Митева също бе на тържеството.

 В духа на трансграничното сътрудничество не липсваха и представители на северната ни съседка, в лицето на Йонел Мускалу, доскорошен администратор на окръг Гюргево и предстоящ държавен секретар в Министерството на труда и социалните грижи в Румъния, както и председателят на Асоциацията на пенсионерите в окръг Гюргево г-н Мариус Вулкан, придружени от изпълнителния директор на Асоциация Еврорегион Данубиус Лили Ганчева. Присъствието на гостите от Румъния не е случайно - неотдавна мартенската фолклорна формация от клуба завладя сърцата на северните ни съседи на коледния фестивал в Гюргево.

Председателят на пенсионерския клуб в Мартен Пенка Николова бе най-силно развълнувана от всички. Тя бе дарена с много внимание и мили думи от всички присъстващи, сред които членове на пенсионерски клубове от цялата страна.

Областният управител Бурджиев произнесе тържествено слово пред гостите като пожела на членовете на клуб „Здравец” да продължават да влагат любов и ентусиазъм във всички свои начинания. Веско Маринов от своя страна връчи на г-жа Николова типично мартенски букет от бели и червени цветя и заяви, че е винаги готов да съдейства на клуба и занапред.

Програмата продължи с изпълнение на български народни песни и танци

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design