Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ В СЛУЧАЙ НА КОРОНАВИРУС ПНЕВМОНИЯ

понеделник 09 март 2020

В раздел „Важни съобщения“ на уеб сайта на Областна администрация Русе и по-конкретно на следния уеб адрес: https://www.ruse.bg/protokol-za-lechenie-na-novata-koronavirusna-pnevmoniya-nkp всеки може да се запознае с детайлна информация относно мерките, които трябва да се предприемат при случай на новата коронавирус пневмония.

Документът съдържа подробно обяснение на клиничните проявления на заболяването, необходимите лабораторни тестове, които трябва да бъдат направени, как да се постави диференциална диагноза, както и възможностите за провеждане на лечение и в последствие критериите за изписване и наблюдение.

За породен път областният управител Галин Григоров апелира към жителите на региона за спокойствие, тъй като към момента всички проби за COVID 19 в Русенско са отрицателни. Той е в постоянен контакт с председателя на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски и е в готовност за предприемане на незабавни допълнителни действия в случай на необходимост.

Припомняме, че всички събития в областта са отменени до второ нареждане. Въпреки това към момента ще продължат да се провеждат заседанията на институциите на общинско и регионално ниво. Целта е да не се възпрепятства тяхната дейност.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design