Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЖИТЕЛИТЕ НА БОРОВО ОТБЕЛЯЗАХА 35-ТА ГОДИШНИНА ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА НАСЕЛЕНОТО МЯСТО ЗА ГРАД

петък 06 септември 2019

Заместник областните управители на област Русе Валентин Колев и Свилен Иванов бяха сред официалните гости на тържествата по случай 35-та годишнина от обявяването на Борово за град.

„Борово става все по-хубав град и съм уверен, че това ще продължи! Всичко постигнато е дело на Вашия дух и сърце, на вложения от Вас труд! Бъдете здрави и се чувствайте празнично!” каза Валентин Колев в обръщението си към жителите на населеното място.

Също така той подари икона на Света Богородица, като пожела тя да закриля града и да дарява хората с благодат.

От своя страна в празничното си слово кметът Валентин Панайотов благодари за отличното сътрудничество с институциите и отчете част от постигнатото през мандата, сред което е ремонтирането и модернизирането на читалища, пенсионерски клубове, училища, детски градини и спортни бази, а също и постепенното подобряване на уличната мрежа. Специално внимание беше отделено и на увеличаването на качеството на услугите, като предоставянето на домашен социален патронаж.

По време на официалната церемония със званието „Почетен гражданин на община Борово” беше удостоен председателят на Земеделска кооперация „Бряст” в село Брестовица Красимир Костадинов.

Кметът Валентин Панайотов отличи проявили се млади спортисти от Борово, които са допринесли за издигането авторитета на общината.

Началото на празничната програма беше поставено с изпълнения на танцов състав „Боровски ритми”, както и на децата от детска градина „Славейче”. Кулминацията на празника беше участието на народния певец Райко Кирилов и примата на българския фолк Глория.

Сред официалните гости бяха още председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и народен представител Пламен Нунев, народните представители Светлана Ангелова и д-р Андриан Райков, председателят на Общинския съвет в Русе и ректор на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Теодор Атанасов, кметове и общински съветници от съседни общини.

Бяха получени и множество поздравителни адреси, сред които от Министерството на отбраната, областния управител на област Русе Галин Григоров, главния секретар на Областна администрация Русе Симеон Иванов, кмета на община Русе Пламен Стоилов и др.

Събитието се проведе вчера вечерта и по традиция завърши със заря.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design