Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ИЗЛОЖБА С НАД 100 ПРОИЗВЕДЕНИЯ НА ИЗОБРАЗИТЕЛНОТО ИЗКУСТВО БЕШЕ ОТКРИТА ДНЕС В РУСЕ

вторник 30 юли 2019

Областният управител на област Русе Галин Григоров отправи поздравления към творците Любомир Христов, Ценка Петрова, Станчо Станчев и Галина Неделчева по случай откриването на настоящата им съвместна изложба.

Във връчения поздравителен адрес от негово име се казва:

„…Пожелавам Ви здраве, мъдрост, творчески устрем и удовлетвореност от всичко постигнатото до момента! Продължавайте да съграждате един по-красив и по-добър свят посредством магията, наречена изкуство!...

Нека ентусиазмът Ви открива все повече нови хоризонти за реализация на Вашите идеи!...“

Експозицията беше официално открита тази вечер в 18.00 ч. в Художествената галерия, намираща се на ул. „Борисова“ 6 и ще може да бъде разгледана от жителите и гостите на града до 12-ти август.

В изложбата са подредени 24 дърворезби и 6 скулптори на Любомир Христов, 35 витража и картини на Ценка Петрова, 30 броя платна живопис и една дървена пластика на Станчо Станчев, както и 24 платна на Галина Неделчева.

Специално място е отделено и за предмети, направени от рециклиран материал.

За всички присъстващи беше подготвена и изненада, а именно изпълнение на народна музика от сина на Станчо Станчев – Стойко Станчев на неговата родопска каба гайда.

На събитието присъства и началникът на отдел „Култура“ към Община Русе Ани Сипос, която връчи поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов.

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design