Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ИЗЛОЖБА, ПОСВЕТЕНА НА РУСЕ, ОБЕДИНЯВА 20 ХУДОЖНИЦИ И НАД 50 КАРТИНИ

сряда 05 май 2021

Започна подредбата на изложбата, посветена на празника на Русе. В нея се очаква да се включат 20 автори с над 50 картини. Преобладаващият жанр е живописта. Експозицията е сред дългоочакваните културни събития в града. Всъщност тя е добре позната на русенци, тъй като отдавна се е превърнала в традиция не само за културните среди в най-големия български град на р. Дунав, но и за неговите жители и гости. Авторите дават категорична заявка, че творбите, които ще покажат, ще бъдат предимно класически. Те са опит за бягство от модернистичните течения. По този начин се цели възвръщане към виталността и истинската същност на Русе. „Правим нещо красиво и го показваме на хората. Вярваме, че то ще бъде положително възприето.“, споделя председателят на Дружеството на художниците Николай Колев. „Неповторимостта на изложбата се крие в това, че едно и също нещо е показано по различен начин. Всеки от нас споделя собствена трактовка спрямо живота в този красив град.“, казва пък Димитър Стерев, също участник в изложбата и отбелязва, че се старае чрез картините си да пресъздаде отминалата атмосфера на Русе.

По случай откриването на експозицията областният управител Галин Григоров отправи поздравления към Николай Колев, както и към всички участници. „Радостен съм, че предоставяте поредната възможност за докосване по един по-особен, по-нестандартен и още по-чувствен начин до вече познати места, както и до такива, които тепърва предстои да бъдат открити! Пазете и предавайте този уникален за нас – русенци, дух! Разкривайте романтиката, красотата, елитарността и достолепието на това магнетично място!“, се казва във връчения от негово име поздравителен адрес. „Благодаря ви за професионализма, неуморността и отдадеността! С настоящото бих искал за пореден път да засвидетелствам уважението си към вас и да ви уверя в личната си подкрепа! Не спирайте да създавате изкуство и да допринасяте за културното развитие на региона!“, добавя още Григоров.

В експозицията участват само членове на местното художествено дружество.

Официалното откриване е предвидено за утре от 18.00 ч. в Малката художествена галерия на ул. "Борисова" 61, като картините ще могат да се разгледат до 20-и този месец.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design