Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ИЗБОРНИЯТ ДЕН В ОБЛАСТ РУСЕ ПРИКЛЮЧИ

неделя 26 май 2019

Председателят на Районната избирателна комисия Мирослава Маркова заедно със своя заместник Александър Корфонозов дадоха пресконференция относно протичането на изборния ден, който приключи успешно в 20.00 ч. за всички 336 секции на територията на областта.

Беше посочено, че към момента се извършва преброяването, т.е. всички секционни комисии работят като някои са приключили по-бързо и понастоящем предават изборните книжа.

Общият брой на подадените жалби е 6, като всяка от тях е разгледана от Районната избирателна комисия и всички са счетени за неоснователни. Предстои и публикуването на съответните решения на уеб страницата на РИК.

Последните данни за избирателната активност са към 17.30 ч. и както е известна за територията на областта тя е 24.93% или до урните са отишли 51 170 души.

В обобщение беше посочено, че днешният изборен ден е протекъл спокойно и не е имало проблеми с упражняването на машинния вот.

Също така беше отбелязано, че преференциалният вот, както и машинното гласуване в известна степен ще забавят обработката на резултатите. Окончателните резултати ще бъдат ясни след обработката на данните от последната избирателна комисия, което се очаква да се случи утре, а междинните резултати се предполага, че ще се разберат около полунощ.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design