Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Италианска фирма заработи в Индустриалния парк в Русе

петък 18 март 2011

 

Нова производствена сграда на италианската фирма "МБМ МЕТАЛУЪРК" ЕООД беше официално открита днес в Русе. Тя се намира на ул. "Индустриален парк" №2. Лентата прерязаха италианският посланик в България Негово Превъзходителство Стефано Бенацо, зам. областният управител Петър Даскалов, кметът на Община Русе Божидар Йотов и г-жа Мариа Луиза Мерони – съветник на Конфиндустрия България. Сред официалните госит на церемонията бяха и представители на Италианската търговска камара в България, италианските консули в Пловдив – г-н Джузеппе Де Франческо, в Стара Загора - г-н Марко Буццетти, във Варна – г-н Иван Табаков, "Мерони Груп" - Италия и други представители на учреждения, институции и фирми в България.

При откриването, Негово превъзходителство Стефано Бенацо каза, че трябва да се извърши много работа от централната и местна администрация за привличане на европейски инвестиции. „Фактът, че една италианска фирма е тук, означава, че италианците имат доверие. Аз съм сигурен, че българските институции ще подкрепят това доверие с факти. Предприемачите нямат нужда от докладите на Брюксел за ситуацията. Предприемачите искат да получават бързо разрешението от институциите за строителство и по - нататъшни действия”, каза още той.

Преди откриването на новата производствена сграда, официалната делегация, водена от италианския посланик се срещна със заместник областният управител Петър Даскалов.По време на разговора, Н. Пр. г-н Бенацо изрази надежда, че доброто сътрудничество между България и Италия ще продължи, въпреки икономическата криза. Той допълни, че Италия е готова да сътрудничи на страната ни двупосочно – чрез инвестиции и създаване на нови работни места.

Повече от 40 години фирма МБМ Металуърк ЕООД е част от "Мерони Груп" – Италия и е производител на части за големи скутери, асансьори, селскостопанска техника, авто и мото части, инструментална екипировка и др. Изнася основно за Италия, Германия, Австрия, България. Работи за клиенти като: Piaggio, Aprilia, Ducati, Moto Guzzi, Yamaha, Kone, Viking и други. Фирма МБМ МЕТАЛУЪРК ЕООД е създадена за производство на метални изделия и инструментална екипировка в България от 2005 г. и от 2007 г. производството е в гр. Русе.

 

            

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design