Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ИСТОРИЯТА НА ВОЕННОТО НИ РАЗУЗНАВАНЕ БЕШЕ ВЪВ ФОКУСА НА СРЕЩА МЕЖДУ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ И ПРОФЕСОР ЙОРДАН БАЕВ

петък 06 март 2020

Седем години активна работа и близо 70 000 страници проучени документи са били нужни на проф. д-р Йордан Баев за написването на двата тома на „История на българското военно разузнаване“. Това сподели авторът при срещата си с областния управител на област Русе Галин Григоров, който от своя страна заяви, че нашите спецслужби винаги са били сред водещите.

Книгата обхваща периода от Освобождението на България до 2019-та година, като в нея са включени и родните мисии зад граница. Тя ще бъде представена пред жителите и гостите на Русе днес от 11.00 ч. в Русенския университет, като на практика това е 11-та монография от общо над 300 публикации на 14 езика в 25 страни на корифея по военна история проф. Баев.

Обсъдена беше и възможността в българските университети да се въведе за изучаване специалността „Разузнавателна история“. Идеята е по този начин студентите, а и не само те, да се запознаят с тайните на „Тихия фронт“ и българските постижения там, което ще е и сред предпоставките за намаляването на обществената дезинформация за този раздел от родната история.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design