Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Гюргевски и русенски фирми обсъдиха възможности за сътрудничество

четвъртък 05 май 2011

 

Представители на фирми от Гюргево и Русе обсъдиха възможности за съвместен бизнес. Това стана по време на вчерашната среща в Гюргево, която е част от календара на Смесената Българо-Румънската земеделска работна група. Организатори на инициативата бяха Окръжен съвет Гюргево и Трансграничен Бизнесцентър „Данубиус”, със съдействието на Асоциация Еврорегион Данубиус. 

Русенската делегацията беше ръководена от зам.обл.управител Иван Григоров, който е и зам.-председател на смесената работна група. Нашите представители се срещнаха с българската общност в село Била,         Община Скита. Те бяха посрещнати много топло от местните. Близо 200 от общо 400-те жители на селото са преселници от България. Те им показа ръчно изработени от тях и техните предци носии, черги и постелки и ги нагостиха с приготвени от тях традиционни румънски ястия.

Визитата на русенската делегация продължи с посещение на фирма за гъбопроизводство в Община Клежани. Там членовете й бяха запознати отблизо с технологията на производство на гъби. От румънска страна беше проявен интерес към българските зеленчуци, които могат да бъдат предлагани на румънски пазар чрез изградената вече от фирмата за гъбопроизводство дистрибуторска мрежа.

Последната спирка на русенската делегация беше в животновъдна ферма в Община Букшани. Там гостите се запознаха с възможностите да се използват възобновяеми източни на електроенергия, необходима за работата на стопанството.

През цялото време българската делегация беше съпровождана от председателя на Окръжен съвет Гюргево Думитру Беану, както и председателя на Смесената Българо-Румънска земеделска работна група Йонел Мускалу. Посещението беше проследено отблизо от няколко румънски медии, сред които и телевизионен екип.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design