Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Граждани проверяват работата на бенефициентите по ОП „Развитие на човешките ресурси”

понеделник 20 юни 2011

 

До края на месец септември Областна администрация – Русе да съдейства за организирането на дни на отворените врати от бенефициентите по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” в Област Русе. В рамките на инициативата, всички граждани ще имат възможност да се запознаят с проектите, по които се работи. Това е едно от взетите решение в рамките на днешната кръгла маса на тема „Възможностите на социалната политика за подкрепа на децата с увреждания и техните семейства“. Нейн организатор и домакин беше Областна администрация –Русе. Участниците във форума решиха още на 28 юни в Областна администрация - Русе да се проведе работна среща между РДСП и доставчици на помощни технически средства. На нея ще се обсъдят предложения за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за осъществяване и контрол на дейностите по предоставяне на помощни средства и медицински изделия за хората с увреждания.

Във форума днес се включиха представители на институции, имащи отношение към грижата за деца с увреждания, членове на Областния обществен съвет за социално включване на хората с увреждания, като и на  Сдруженията „Регионална достъпност”, „Смелост”, „Свят за всички”, „Кураж”, „Смело сърце”, „Каритас“, „Хуманитас“, „РАЛИЗ“, Детска градина „Зора“ и родители на деца с увреждания.

         Началникът на отдел в Дирекция „Социално подпомагане” - Русе Вяра Георгиева представи социалните услуги, предоставяни за лица и деца с увреждания от Област Русе. Беше направен преглед и на социалните услуги за деца с увреждания, заложени в общинските планове за развитие на социалните услуги за 2011 г. и 2012 г. Цветелин Симеонов от Дирекция „Социално подпомагане” отчете оказаната финансова подкрепа за децата с увреждания и техните семейства през 2010 година. Голям интерес предизвикаха представените от Татяна Дончева – Директор на РДСП - Русе нормативни промени при предоставяне на помощни средства и медицински изделия за хора с увреждания.

 

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design