Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Гонки в Сандрово събраха коне от цяла България

събота 17 март 2012

С конни състезания отбелязаха днес в с.Сандрово, Община Русе Тодоровден. Сред гостите на празника бяха областният управител Стефко Бурджиев, неговият заместник Веско Маринов, общински съветници от ПП ГЕРБ, зам.-кметът на Община Русе Свилен Иванов, кметът на гр. Мартен Димо Тонев и др.

     Възобновените традиционни надбягвания с коне и демонстрации събраха над 2 хиляди любители на конния спорт. Надпреварата се проведе на открита тревна площ в населеното място, на която специално за състезанието е изградена професионална писта с дължина 1000 лв. Изграждането на съоръжението е финансирано изцяло от спонсори. 4 100 лв. беше наградният фонд за днешната надпревара. Средствата са осигурени от Община Рус, фирми и частни лица. Сред спонсорите на турнира са и областният управител Стефко Бурджиев и неговият заместник Веско Маринов.  В състезанието се включиха близо 50 коня от клубове от цялата страна. Те се състезаваха на  800, 1 200, 1400 и 1 800 м. Животните и техните жокеи мериха сили и в надпревара с двуколки, както и на прескачане с препятствия. На чело на журито беше Димитър Димитровпредседател на Клуб по коневъдство и конен спорт „Хезар”Разград.

     Областният управител Стефко Бурджиев награди победителите в надпреварата гладко бягане на 1 400 м., в която участваха само чистокръвни коне. Първата позиция в нея взе кон Спидинг Имидж със собственик Сертаж Фейханов от с.Богдан, Община Добрич.  

  

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design