Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ГАЛИН ГРИГОРОВ УЧАСТВА В РАБОТНА СРЕЩА НА ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ

неделя 12 май 2019

Областният управител на област Русе Галин Григоров участва в регулярна работна среща на областните управители от цялата страна, която се проведе в гр. Ловеч в периода 10 – 11-ти май тази година.

В дискусиите се включи и началникът на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова.

Акцентът по време на срещата беше поставен върху основни моменти при въвеждането на стартиралата наскоро информационна система "Електронни обществени поръчки".

Централизираната автоматизирана информационна система е изградена на модулен принцип в рамките на два етапа. Първият етап е обхванал изграждането на всички функционалности до и включително електронното подаване на оферти и автоматичното им оценяване, където е приложимо. Вторият етап покрива всички функционалности до сключване и проследяване изпълнението на договорите, в това число и осигуряване на връзка със системите за електронно разплащане.

Необходимо е да се подчертае, че към момента системата е в процес на тестване и всеки желаещ може да я пробва. След приключване на тестовия период тя ще бъде и единствения начин за участие в обществени поръчки.

Чрез посочената инвестиция се цели осъществяването на реформи и постигането на по-добро регулиране и управление, като се повиши и контрола върху публичните финанси.

Темата беше детайлно представена от изпълнителния директор на Агенцията по обществените поръчки Миглена Павлова.

Традиционно бяха разгледани и текущи въпроси, свързани с работата на администрациите, а в първия ден от събитието областните управители заедно с Мариела Кючуков от Дирекция "Правителствен протокол" обсъдиха ролята на протокола в държавната администрация.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design