Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ГАЛИН ГРИГОРОВ БЕШЕ СРЕД ГОСТИТЕ НА ПРАЗНИКА НА ЛОВЕЧ

неделя 12 май 2019

Областният управител на област Русе Галин Григоров беше сред официалните гости на празника на Ловеч – 11-ти май.

Празничната програма започна с божествената света литургия, която се водеше от Ловчанския митрополит Гавриил и митрополит Евлогий.

В 11.00 часа пред храма „Св. св. Кирил и Методий“ се проведе военен ритуал и знамето на Община Ловеч беше издигнато от кмета Корнелия Маринова.

Двама обичани родни артисти бяха отличени по време на тържеството. С почетен медал на град Ловеч бе удостоен актьорът Йосиф Сърчаджиев. Почетното отличие му са връчва за изключителния му принос в развитието на театралното изкуство в Община Ловеч. След като получи отличието от кмета Корнелия Маринова, той си обърна към множеството на площада с думите: „Помнете, че Вие сте българи!“

С почетен медал бе удостоен и актьорът Ленко Гурков.

Почетен плакет „Св. св. Кирил и Методий“ за принос в културния живот на Ловеч получиха Общинският духов оркестър, Ловчанско читалище „Наука 1870 г.“, Народно читалище „Зорница 2010 – Нено Щрегарски“, Народно читалище „Бяла Анаста 2016 г.“, както и Фолклорен танцов ансамбъл „Магия“ при Сдружение „Танцьорите“.

Тържествената церемония на площада завърши с „Разказ за Бяла Анаста“, изпълнена от танцьорите от Народно читалище „Бяла Анаста 2016 г.“

По-късно вечерта се състоя и концерт на Георги Христов.

На празника присъстваха още народни представители, директорът на Щаба на отбраната генерал-майор Красимир Кънев, председателят на Общинския съвет Петър Цолов, посланикът на Черна гора Н. Пр. Снежана Радович, Църковна делегация от град Владимир, намиращ се в Руската федерация, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, който доскоро беше областен управител на Ловеч, както и заместник-министрите Николай Нанков и Румен Димитров, а също и множество чуждестранни гости.

Събитието беше част от предвидената програма за срещата на областните управители, която се проведе в периода 10 – 11-ти май.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design