Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЕВРОПЕЙСКОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО И НАСЪРЧАВАНЕТО НА ТОЛЕРАНТНОСТТА БЯХА ВОДЕЩИ В ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТАЗГОДИШНАТА КОМУНИКАЦИОННА СТРАТЕГИЯ

сряда 07 август 2019

Областна администрация Русе успешно реализира всички планирани дейности по Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз през настоящата година.

През месец юни на територията на областта бяха осъществени общо 10 инициативи, свързани както с популяризирането на европейското културно многообразие, така и с насърчаването на толерантността и превенцията на езика на омразата.

Част от събитията включваха изложби, съдържащи стари издания на европейски литературни шедьоври, пътеписи, пътеводители, карти, а също и миниатюрни графики, свързани предимно с приемането на България в Европейския съюз.

Не по-малко внимание беше отделено на запознаването на аудиторията с информация относно ползите от родното председателство на Съвета на ЕС, дейността на европейския омбудсман, възможността за провеждане на европейска гражданска инициатива, както и предизвикателствата пред всички нас от създаването и разпространението на фалшиви новини.

Приноса на България в спасяването на евреите от Холокоста също беше сред дискутираните теми.

Необходимо е да бъде отбелязано, че споменатите събития се осъществиха на територията на всяка община от областта, като някои от изложбите бяха достъпни и през месец юли.

Всяко от събитията се реализира с подкрепата на общинските администрации от областта, Регионална библиотека „Любен Каравелов“, Асоциацията на Българските градове и региони, Информационен център „Европа Директно“ Русе, както и местния клон на Организацията на евреите в България „Шалом“.

Припомняме, че Областна администрация Русе се включи и в изпълнението на Комуникационната стратегия на Министерството на вътрешните работи и по-конкретно в кампанията „Остани чист, кажи не на корупцията!“, осъществявана от дирекция „Вътрешна сигурност“.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design