Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЕВРОПЕЙСКОТО КУЛТУРНО МНОГООБРАЗИЕ, НАСЪРЧАВАНЕТО НА ТОЛЕРАНТНОСТТА И ПРЕВЕНЦИЯТА НА ЕЗИКА НА ОМРАЗАТА СА ЧАСТ ОТ ТЕМИТЕ, ЗАЛЕГНАЛИ В КОМУНИКАЦИОННАТА СТРАТЕГИЯ ЗА ЕС

четвъртък 30 май 2019

През месец юни на територията на област Русе ще стартира изпълнението на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за настоящата 2019 г.

Дейностите ще бъдат насочени в две основни направления. Първото от тях е „Събития за популяризиране на европейското културно многообразие“ и те ще се реализират предимно в Русе.

Инициативите, които ще бъдат проведени в част от другите населени места в региона ще бъдат свързани отново с представяне на културното многообразие на Европейския съюз, а също така и с насърчаване на толерантността и превенция езика на омразата.

Първото планирано събитие е за 4-ти юни от 11.00 ч. в сградата на Регионална библиотека „Любен Каравелов“, като то ще бъде под надслов „Из книгите на Европа – стари издания на европейски шедьоври“. Сред екземплярите, които ще бъдат представени са произведения на автори от Белгия, Естония, Франция и Швеция, като всички те са в периода от края на XIX век до 60-те – 70-те години на XX век. Посетители ще имат възможност да се докоснат и до едни от първите преводи на Шекспир в България, а именно тези на Трифон Цанев Трифонов, който е роден в Дряново в далечната 1866 г., а след Освобождението заедно със семейството си се премества в Русе.

При изпълнението на настоящата Комуникационна стратегия Областна администрация Русе ще си партнира както с общините от областта, така и с Регионална библиотека „Любен Каравелов“, Асоциацията на българските градове и региони, местния информационен център „Европа директно“, както и с Организацията на евреите в България „Шалом“.

Посочената по-горе информацията беше представена днес по време на пресконференция, организирана от Регионалната библиотека в Русе, относно предстоящите инициативи за месец юни.

В днешното събитие участва и представител на Областна администрация Русе.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design