Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПОЛИТИКИ И ПРЕВЕНЦИЯТА НА ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ БЯХА ДИСКУТИРАНИ ВЪВ ВЕТОВО

сряда 05 юни 2019

На 05.06.2019 г. в гр. Ветово се проведе събитие, по време на което жителите от общината бяха запознати с някои от основните политики на Европейския съюз, като акцентът беше поставен върху тези, свързани най-вече с регионалното развитие, селското стопанство, безопасността на храните, търговията, трудовата заетост и социалните въпроси.

Не по-малко внимание беше обърнато и на предложените мерки от страна на Европейската комисия за борба с фалшивите новини и дезинформацията, като там фокусът беше поставен върху разработването на Кодекс за поведение във връзка с дезинформацията, като идеята е до началото на идния месец онлайн платформите да разработят такъв и да го спазват, както и създаването на независима европейска мрежа на проверителите на факти. Посочените мерки целят обмяна на добри практики, постигане на възможно най-широко покритие на фактологическа информация в ЕС, а също и гарантиране на прозрачността при финансирането на спонсорирано съдържание.

Възможността за насърчаване на системите за доброволна онлайн идентификация също беше обсъдена, като посредством нея се очаква да се подобри проследимостта и идентифицирането на доставчиците на информация, което съответно да доведе до повишаване доверието и надеждността по отношение на интернет общуването, онлайн разпространяваната информация и нейните източници.

По време на инициативата, която е част от предвидените дейности по  Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз през 2019 г., на аудиторията бяха представени и част от историческите събития около Холокоста по време на Втората световна война. Припомняме, че през изминалата година бяха навършени 75 години от спасяването на българските евреи от лагерите на смъртта.

Събитието се осъществи съвместно от Областна администрация Русе и Народно читалище „Н. Й. Вапцаров 1909 г.“, както и с подкрепата на Община Ветово, Асоциацията на българските градове и региони, Информационен център „Европа Директно“ и регионалната организация на евреите „Шалом“.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design