Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЕТНО ГРУПА „4ЕТНО“ И ВОКАЛНО ТРИО „ИДЕПЕЯ“ ДЕБЮТИРАХА В РУСЕ

четвъртък 27 юни 2019

Областният управител на област Русе Галин Григоров отправи поздравления към организаторите и участниците в спектакъла „Вечерай Радо“, който се проведе тази вечер в зала „Русе“.

Във връчения поздравителен адрес от негово име се казва:

„…Пожелавам Ви здраве, късмет и нестихващ ентусиазъм, който да разкрива все повече нови хоризонти пред Вас! Бъдете единни и вярвайте в себе си! Бъдете сигурни в успеха си! Нека постигнатото Ви носи радост!...

Вярвам, че в Русе ще продължи да се пише история и Вие вече сте част от нея!...

Целта на събитието е благотворителна и то е в подкрепа на един от най-елитните международни музикални конкурси „Франц Шуберт“. Освен, че популяризира творчеството на австрийския композитор, то конкурсът дава и възможността за съизмерване със световни изпълнителски и образователни практики. До момента в него са участвали изпълнители от над 30 страни, сред които България, Япония, Китай, Украйна, Грузия, САЩ, Русия и др.

Редовно заключителният концерт на лауреатите се предава онлайн и паралелно се записва от Българското национално радио, а голямата награда е концерт във Виена, който се осъществява съвместно с Български културен център „Дом Витгенщайн“ – Виена. Победителите в конкурса участват и в концертната програма на друг емблематичен за града международен фестивал, а именно „Мартенски музикални дни“.

На практика днешното събитие представлява дебютния спектакъл  на етно група „4ЕТНО“ и вокално трио „Идепея“ под името „Вечерай Радо“

Поздравителен адрес беше изпратен и от председателя на парламентарната комисия по регионалната политика, благоустройство и местно самоуправление и народен представител Искрен Веселинов.

Инициативата се организира от етно група „4ЕТНО“, вокално трио „Идепея“ и Ротаракт клуб – Русе.

Главен спонсор е Ротари клуб – Русе, като събитието се реализира и благодарение на модна къща „Елена Христова“, цветарско ателие Fle Anna, ПП ВМРО, както и с подкрепата на Илияна Шиляшка, ФТТ „Найден Киров“, Ансамбъл „Гоце Делчев“, Тони Мицов и Диан Тамахкяров.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design