Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЕКИПЪТ НА АКУШЕРО-ГИНЕКОЛОГИЧНИЯ КОМПЛЕКС НА УМБАЛ „КАНЕВ“ ОТБЕЛЯЗА БАБИНДЕН

вторник 21 януари 2020

Заместник областният управител на област Русе Свилен Иванов беше сред официалните гости  на честването на Деня на родилната помощ в Акушеро-гинекологичния комплекс на УМБАЛ „Канев“.

Той поздрави екипа на отделението по гинекология и изказа благодарност на всички за отговорния и денонощен труд. Наред с това заместник областният управител отбеляза, че съгласно данни от доклад на Европейската комисия през последните 8 години в България се наблюдава намаляване на смъртните слуаи при живородени деца, съответно от 13,3 на 5,8. Това обстоятелство той определи като показателно за качествената работа и професионалното отношение на медицинските екипи.

„Пожелавам повече щастливи родители на здрави и силни бебета!“ добави още Свилен Иванов.

След като беше спазена традицията с ритуалното измиване на ръцете на началника на отделението д-р Светла Христова, заместник областният управител подари на нея и на най-дългогодишната акушерка Красимира Кръстева кърпа, сапун и букет.

На събитието присъстваха още председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев, както и изпълнителният директор на болницата инж. Иван Иванов.

Припомняме, че през изминалата година в Акушеро-гинекологичният комплекс на УМБАЛ „Канев“ са се родили общо 1184 бебета, като техният брой е със 143 по-малко от предходната 2018-та. Преобладаващи са били ражданията, извършени чрез цезарово сечение – 611, а по нормален път са били родени 573 деца.

Също така през 2019-та година 22 семейни двойки са се възползвали от възможността да съхранят стволови клетки на децата си.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design