Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Екипност в основата на успешната работа на русенските народни представители от ГЕРБ и областния управител Пламен Стоилов

четвъртък 30 декември 2010

Като успешна определиха отминаващата 2010 г. на съвместна пресконференция днес русенските народните представители от ГЕРБ Пламен Нунев, Десислава Атанасова, Светлана Ангелова, Даниела Миткова и областният управител Пламен Стоилов. По думите на г-н Стоилов, екипността е в основата на изпълнението на поетите ангажименти. Той подчерта, че финансирането на големи проекти за Русе, като тези за ремонта на централния градски площад, укрепването на бул. „Придунавски”, укрепването на жилищните сгради по ул. „Николаевска” и изграждането на кръговото кръстовище край град Бяла е станало благодарение на активната работа на депутатите от ГЕРБ. Като постижение за 2010 г. областният управител изтъкна и факта, че вече има Актуализиран документ за изпълнение на Областната стратегия за развитие на Област Русе 2010-2013 г. Липсата му до момента е спъвала развитието на региона.
Г-н Стоилов очерта и приоритетите в работата на Областна администрация – Русе през 2011 г. Сред тях е препроектирането и реконструкцията на ЖП надлеза по пътя Русе – Силистра и изграждането на четирилентов изход в посока Силистра. Догодина се очаква да започне и прединвестиционно проучване на пътя I – 5 Русе – Велико Търново за изграждане на високоскоростен четирилентов път тип Г-20. Такова проучване ще стартира през 2011 г. и за пътя I – 2 Русе – Шумен, както и за изграждането на южен обходен път на град Русе.
Приоритети в работата на Областната администрация ще останат концесиите на летището край с.Щръклево, на части от Пристанищен комплекс – Русе, както и разработването на проекти по линия на Дунавската стратегия.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design