Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЕДИНАЙСЕТ НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ

сряда 07 октомври 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани единайсет нови случая на коронавирус. Сред тях са осем жени и трима мъже на възраст между 22 и 85 години. Двама от тях – 27-годишна жена и 44-годишен мъж от Русе, са приети на болнично лечение. Те са хоспитализирани съответно в двете университетски болници „Медика Русе“ и „Канев“.

Останалите девет души са в добро здравословно състояние и без сериозни оплаквания. Затова са оставени под домашна изолация. Освен от гр. Русе има и две жени на 50 и 75 години от Мартен, 22-годишен мъж от Бяла, 40-годишна жена от село Николово и 75-годишен мъж от село Лом Черковна. Между жените от Мартен е установена епидемична връзка. Оказва се, че те са от едно семейство.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 439 души, като активните случаи са 58. От тях 18 са на болнично лечение, а 40 са под домашна изолация.

Понастоящем броят на мъжете сред активните случаи е 23-ма, а жените са 35, което в проценти е съответно 40% и 60%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 253 са жените, а мъжете са 186, което в проценти е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и седем новоизлекувани пациенти, с което броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 358.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design