Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЕДИН НОВ СЛУЧАЙ НА COVID-19 В РУСЕНСКО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 24 ЧАСА

понеделник 26 юли 2021

Един нов случай на COVID-19 е установен в Русенско за изминалото денонощие, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Става дума за лице от община Русе. За последните 24 часа няма починали с положителен тест за коронавирус, както и оздравели. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 14292, а преболедувалите остават 13342. Активните случаи са 41. По последни данни на болнично лечение в областта се намират 16 души, като двама от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 130, от които 26 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 909, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 521 от тях са мъже, 388 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

По данни на Единния информационен портал област Русе се намира на четвърто място по заболеваемост в България наравно с още пет региона: Благоевград, Пазарджик, Плевен, Сливен и Ямбол. Трябва да се вземе под внимание и фактът, че разликата между областите е едва от по един – два случая. Други 13 области са без заразени с COVID-19. Става дума за Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Разград, Силистра, Смолян, Хасково и Шумен. С най-много случаи за изминалото денонощие са областите Бургас, Варна и Пловдив – 11. На следващо място е София (столица) – 8.

До момента в областта са извършени 52695 имунизации, като повторна доза са получили 25144 лица.

От днес до края на седмицата в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ ще функционира „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19. Работното време на кабинета е от 08.00 до 15.00 часа, като той е снабден с всички видове налични ваксини – „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовия препарат на „Янсен“.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design