Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЕДИН НОВ СЛУЧАЙ НА COVID-19 И ЕДИН ИЗЛЕКУВАН ЗА ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ В ОБЛАСТ РУСЕ

неделя 23 август 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе е регистриран един нов случай на коронавирус. Става дума за жена на 61-годишна възраст от гр. Глоджево. Жената е приета в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на Университетска болница „Медика Русе“. За момента тя е стабилизирана и се намира на кислородна терапия. Пациентката има и придружаващи заболявания като хипертония и мозъчно-съдова болест. Останалите пациенти, хоспитализирани в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“, са в стабилно състояние.  

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна 293-ма души, като активните случаи към момента са 63. От тях 25-ма са на болнично лечение, а другите 38 са под домашна изолация.

От активните случаи 44% са мъжете, а жените са 56%, което като бройка е съответно 28 и 35 Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 177 са жените, а мъжете са 116, което в проценти е респективно 60% и 40%.

За изминалите 24 часа броят на излекуваните се е увеличил с още един, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 216

Няма промяна в епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“. По-подробна информация очаквайте по-късно през деня.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design