Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ДВАНАЙСЕТ НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ И СЕДЕМ ИЗЛЕКУВАНИ ЗА ИЗМИНАЛИТЕ 24 ЧАСА

вторник 13 октомври 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани дванайсет нови случая на коронавирус. По-късно през деня очаквайте по-детайлна информация.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 476 души, като активните случаи са 77. От тях 26 са на болнично лечение, а 51 са под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 33, а жените са 44, което в проценти е съответно 43% и 57%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 274 са жените, а мъжете са 202-ма, което в проценти е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и седем новоизлекувани пациенти, с което броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 376. Няма и починали пациенти с положителен PCR тест в региона за изминалите 24 часа.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Важно е да се отбележи, че разминаването в данните между Единния информационен портал и тези, обявени от Областния оперативен щаб, се дължи на това, че пациенти от област Русе са поставени под карантина или се намират на лечение в други области, както и обратното – има хора от други съседни региони, които се лекуват в Русе.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design