Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ДВА НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В РУСЕНСКО

петък 01 май 2020

Два нови случая на заболели от COVID-19 на територията на област Русе бяха потвърдени преди броени минути по време на брифинга на Националния оперативен щаб. Става дума за мъже съответно на 37 и 39-годишна възраст, които към момента са на домашно лечение.

По-подробна информация за състоянието на всеки от новозаболелите, както и за предприетите мерки ще бъде съобщена по-късно през деня.

С двата нови случая от днес, общият брой на констатираните лица с коронавирус в региона вече стана 15. На домашно лечение са 11 души. Те са в добро здравословно състояние. Един пациент от село Ясеновец, област Разград е хоспитализиран в УМБАЛ „Медика – Русе“. Той е в стабилно състояние.

Припомняме, че тримата пациенти, които бяха на стационарно лечение, вече са напълно оздравели. След две отрицателни PCR-проби те бяха изписани от съответните лечебни заведения, но понастоящем са поставени под 28-дневна карантина.

За последното денонощие са регистрирани 53 нови случая на заболели от коронавирус в страната, като от тях 15 са приети в лечебни заведения. От началото на пандемията излекуваните в България вече са 276, а починалите са общо 66.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design