Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ДВА НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 В РУСЕНСКО, СЕДЕМ СА ОЗДРАВЕЛИТЕ ЗА ИЗМИНАЛОТО ДЕНОНОЩИЕ

четвъртък 22 юли 2021

Два нови случая на COVID-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русенско за последните 24 часа. Излекуваните са 7. Новозаразените са от община Русе. В останалите населени места от региона няма нови случаи. Броят на диагностицираните с коронавирус в областта от началото на пандемията е 14283, а на преболедувалите 13340. Активните случаи са 34. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 15, като трима от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 131, от които 25 са за интензивни грижи.

Вчера няма починали с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 до сега са 909, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 521 от тях са мъже, а 388 са жени. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на седмо място по заболеваемост в страната наравно с Габрово, Пазарджик, Перник, и Сливен. Разликата между повечето области е от по един, два случаи. Без заразени за последното денонощие са шест области – Кърджали, Ловеч, Монтана, Разград, Стара Загора и Шумен.

До момента в региона са извършени 51898 имунизации, като повторна доза са получили 24733 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. Само през изминалия ден са поставени 377 ваксини, от които първа доза са получили 148 човека.

Днес и утре е осигурен „зелен коридор“ в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе.  Без предварително записване на час през делничните дни ваксини ще бъдат поставяни там от 08.00 ч. до 15.00 ч.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design