Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ДВА НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 И ШЕСТИМА ИЗЛЕКУВАНИ ЗА ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ В ОБЛАСТ РУСЕ

петък 21 август 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани два нови случая на коронавирус. Става дума за двама мъже на 34 и 58 години от община Бяла, като по-младият е от село Бистренци, а 58-годишният мъж е от град Бяла. И двамата са в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и затова са оставени под домашна изолация. 58-годишният мъж от Бяла е работещ в същата фирма, в която през последните няколко седмици бяха констатирани други пет случая.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна вече 284-ма души, като активните случаи към момента са 58. От тях 23-ма са на болнично лечение, а другите 35 са под домашна изолация.

От активните случаи 47% са мъжете, а жените са 53%, което като бройка е съответно 27 и 31 Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 171 са жените, а мъжете са 113, което в проценти е респективно 60% и 40%.

За изминалите 24 часа броят на излекуваните се е увеличил с още шестима души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 212. Петима от новоизлекуваните са обитатели на дома за стари хора „Възраждане“. По-подробна информация за епидемичната обстановка в социалното заведение очаквайте в рамките на следващия час.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design