Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ДО СРЕДАТА НА СЕПТЕМВРИ ПУСКАТ ПАРКИНГА НА ТЕРИТОРИЯТА НА СВОБОДНАТА ЗОНА В РУСЕ

сряда 28 юли 2021

До 15 септември трябва да заработи нов паркинг на територията на „Свободна зона – Русе“. Той ще обслужва тировете, чакащи да преминат в северната ни съседка – Румъния. До това решение се стигна днес след като областният управител Борислав Българинов и неговият заместник Синан Хебибов проведоха среща с институциите, имащи отношение към въпроса. Припомняме, че преди по-малко от три седмици Българинов се срещна с изпълнителния директор на „Свободна зона – Русе“ Никола Стефанов и още тогава бяха набелязани действията, които трябва да се предприемат, за да може идеята да се реализира и най-накрая да се стигне до решение на наболелия за русенци и преминаващите по пътя Русе – Силистра проблем. Не веднъж се е стигало до напрежение, както и до саморазправа между шофьори и граждани. Предвижда се на паркинга да могат да спират между 70 и 100 тира, като преди него ще бъде монтирано и електронно табло, което ще показва колко свободни места остават.

Същевременно ще бъде обособено и допълнително място за изчакване в най-дясната лента по бул. „Тутракан“. То ще бъде използвано едва след запълване капацитета на паркинга на Свободната зона и ще бъде от входа на „Напорни тръби“ АД до обръщалото на Пристанищния комплекс, намиращо се на входа за ферибота. При необходимост камионите ще бъдат редени и в двете посоки.

Колкото до идеята за буферен паркинг на бул. „България“, областният управител ще сезира компетентните институции за премахване на обозначителните табели, защото теренът не отговаря на необходимите условия. Според информация от Областното пътно управление, поискана от Българинов, създаденото преди време трасе като буферен паркинг, което всъщност е било тротоар, няма възможността да понася тежестта на товарни автомобили над 20 тона.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design