Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ДО 58 СПАДНА БРОЯТ НА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ С COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ, ИЗЛЕКУВАНИТЕ СА ВЕЧЕ 204

сряда 19 август 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани три нови случая на коронавирус. Става дума за мъж и жена от гр. Русе съответно на 24 и 46 години, както и за 86-годишна жена от гр. Бяла. Двамата русенци са без сериозни оплаквания, намират се в добро общо състояние и са оставени под домашна изолация. 86-годишната жена е приета на болнично лечение в беленската болница – МБАЛ „Юлия Вревска“. Тя е с придружаващи заболявания като хипертония и хронична обструктивна

белодробна болест, като за момента е в стабилно състояние.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 275 души, като активните случаи към момента са 58. От тях 24-ма са на болнично лечение, а другите 34 са под домашна изолация.

Сред добрите новини е, че за последните 24 часа броят на излекуваните се увеличи с още 21 души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 204-ма. Важно е да се отбележи, че 19 от новоизлекуваните са обитатели на дом за стари хора „Възраждане“. По-подробна информация относно епидемичната обстановка в социалното заведение очаквайте по-късно през деня.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design