Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ДЕВЕТ НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 И ЕДИН ПОЧИНАЛ ЗА ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ В ОБЛАСТ РУСЕ

четвъртък 20 август 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани девет нови случая на коронавирус. Става дума за двама мъже и пет жени между 18 и 88 години, както и за две момичета на 9 и 16 години. Всички те са от гр. Русе. Мъжете, които са на 33 и 46 години, както и 88-годишна жена са хоспитализирани в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“. И тримата са в стабилно състояние. Останалите шест души са на домашна изолация, без сериозна клинична симптоматика.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна вече 282-ма души, като активните случаи към момента са 62. От тях 24-ма са на болнично лечение, а другите 38 са под домашна изолация.

Сред добрите новини е, че за изминалите 24 часа броят на излекуваните се е увеличил с още двама души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 206, като 57 от тях са от дома за стари хора „Възраждане“.

За съжаление през вчерашния ден е починала жена на 91-годишна възраст от дома за стари хора „Възраждане“. Тя е била с положителен PCR тест и съответно е била хоспитализирана в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“. Жената е имала и придружаващи сърдечно-съдови заболявания, като още при приемането си в лечебното заведение е била в тежко състояние. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалата. Така смъртните случаи на хора с COVID-19 от област Русе станаха 14, като осем от тях са от дома за стари хора.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design