Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ДЕСИСЛАВ МИХАЙЛОВ – ЗАМОРА ОТКРИВА САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА ДОВЕЧЕРА В РУСЕНСКАТА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ

вторник 18 август 2020

„Убеден съм, че настоящата Ви експозиция ще представи поредица от щрихи, които ще накарат всеки един от нас за пореден път да преоткрие смисъла на живота и изкуството! Вярвам, че жителите и гостите на Русе ще имат възможността да се потопят чрез картините Ви в колоритния и артистичен дух на живописта!“, това се казва във връчения поздравителен адрес от името на областния управител Галин Григоров на художника Десислав Михайлов, по-известен като Десо Замора, по случай отриването на настоящата му изложба.

Експозицията, чието официално откриване е довечера от 18.00 ч. в Русенската художествена галерия, намираща се на ул. „Борисова“ 39, се състои от 22 платна. Жителите и гостите на крайдунавския град ще имат възможност да се запознаят отблизо с произведенията на Десо Замора до 25-ти този месец. Преобладаващата част от картините, включени в изложбата, са портрети и пейзажи.

По повод на изложбата на художника е издаден нов каталог с негови произведения от Сдружение „Ретро Арт“ – Русе.

Потънал в екзистенциални размисли Десислав Михайлов очаква своите първи гости на чаша вино и споделя, че най-голямата му мечта е да даде на хората красота, така че те наистина да усетят по свой си начин изкуството. Иначе желанията му по нищо не се разграничават от тези на всеки един обикновен човек – нужда от верни приятели, с които да споделя както доброто, така и лошото.

Много от картините представляват алегория на заобикалящото ни ежедневие, а самият прякор – Замора – сам си го е измислил, защото го е вдъхновила история на герой със същото име, който винаги побеждавал злото.

Плановете на художника включват още провеждане на следваща изложба в един от двата най-големи града в страната – София или Пловдив.

Далеч не на последно място трябва да бъде отбелязано, че освен сюрреалист Десислав Михайлов е и писател. Най-много обича да пише в мерена реч. Едната от книгите му е озаглавена „Рокендрол Конкистадор“. И така от днес до идния вторник всеки може отблизо да опознае многозначния свят, в който живее Десо Замора. Макар и на пръв поглед леко странен и силно емоционален, то той не би трябвало да бъде изненада за всеки, копнеещ по свободата.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design