Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Деня на победата отбелязаха в Русе

понеделник 09 май 2011

 

Тържествен митинг по повод Деня на победата се състоя днес пред Паметника на Альоша в Русе. Сред официалните гости на организираното от Генералното консулство на Русия в Русе честване бяха областният управител на Област Русе Пламен Стоилов, неговите заместници Иван Григоров и Петър Даскалов, областният управител на Област Разград Валентин Василев, областният управител на Област Габрово Мариян Костадинов, председателят на Общински съвет - Русе доц. Васил Пенчев,  общински съветници от Русе, кметът на община Русе Божидар Йотов, кметът на община Бяла Юрий Симеонов, кметът на община Две могили Драгомир Дамянов, кметът на Община Силистра Иво Андонов и др. 

Наред с празничните слова на Генералния консул на Русия в Русе Владимир Климанов и на кмета на Община Русе Божидар Йотов, по време на честването бяха чути и песни и стихове, посветени на победата на хитлеро-фашизма. Прозвуча и разказ на ветеранка, взела участие в събитията отпреди 66 години.

Присъстващите отдадоха почит към паметта на героите, жертвали живота си за съдбата на човечеството с едноминутно мълчание. В края на тържеството официалните гости и граждани поднесоха десетки венци и цветя пред Паметника на Альоша. Честването продължи с панихида в памет на загиналите съветски войни на Руското гробище.


 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design