Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЧИСТОТАТА НА ВЪЗДУХА В РУСЕ ОТНОВО НА ДНЕВЕН РЕД

вторник 01 септември 2020

Заместник областният управител на област Русе Свилен Иванов участва в заседание на новосформирания Общински кризисен щаб по въпросите за въздуха в крайдунавския град.

По време на срещата бяха изразени предположения, че основният източник на замърсяващи емисии в района най-вероятно е от Източна промишлена зона, където се намира и „Монтюпе“ ЕООД.

Сред въпросите, които заместник областният управител постави пред присъстващите е защо все още не е извършено приемане от комисия, която да установи правилно ли работят новите филтърни технологии съгласно актуализираното комплексно разрешително на „Монтюпе“ ЕООД. Така би трябвало да се стигне до причината, поради която се изпускат евентуални замърсители в атмосферата при условие, че функционират нови филтри. В хода на заседанието беше обсъдено и повторното прилагане на всички изпълнени досега мерки и действия за справяне със ситуацията.

Ръководството на Областна администрация Русе уведомява, че е в готовност и ще продължи да съдейства на компетентните институции за установяване на източниците на евентуално замърсяване и координиране на по-нататъшните съвместни дейности.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design