Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЧЕТИРИ НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ

петък 28 август 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани четири нови случая на коронавирус. Става дума за трима мъже и една жена на възраст между 69 и 84 години. Трима от тях – 71-годишен мъж от гр. Русе, както и мъж и жена на 69 и 71 години от гр. Сливо поле, са в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и затова са оставени под домашна изолация. Единствено 84-годишен мъж от гр. Русе е хоспитализиран в Университетска болница „Медика Русе“. Неговото състояние е стабилизирано и за момента пациентът се намира на кислородна терапия.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта вече достигна 308 души, като активните случаи са 57. От тях 20 са на болнично лечение, а другите 37 са под домашна изолация.

От активните случаи 49% са мъжете, а жените са 51%, което като бройка е съответно 28 и 29. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 182 са жените, а мъжете са 126, което в проценти е респективно 59% и 41%.

За изминалите 24 часа броят на излекуваните се е увеличил с още двама, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 236.

Информация за епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“ в Русе очаквайте по-късно през деня.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design