Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЧЕТИРИ НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ, ПЕТИМА ИЗЛЕКУВАНИ ЗА ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

сряда 16 септември 2020

Две жени на 42 и 52 години, 27-годишен мъж, както и 16-годишно момче са диагностицирани с коронавирус за изминалото денонощие в област Русе. Това става ясно от последната справка на Регионалната здравна инспекция. Единствено 52-годишната жена е хоспитализирана в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“. Тя е в стабилно състояние, като оплакванията й предимно се изразяват в повишена телесна температура, суха кашлица, мускулни болки и силна отпадналост. Останалите трима души не проявяват сериозни симптоми и затова са оставени под домашна изолация.

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 377 души, като понастоящем активните случаи са 60. От тях 22-ма са на болнично лечение, а 38 са под домашна изолация.

От активните случаи 47% са мъжете, а жените са 53%, което като бройка е съответно 28 и 32. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 216 са жените, а мъжете са 161, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и още петима излекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 297.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design