Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЧЕТИРИ НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ

събота 15 август 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на територията на областта са констатирани четири нови случая на коронавирус. Става дума за четирима мъже на възраст между 29 и 57 години, като трима от тях са от гр. Бяла. И тримата са в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и затова са оставени под домашна изолация. Другият мъж, който е на 57-годишна възраст, е от гр. Русе. Той е хоспитализиран в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, като за момента е в стабилно състояние, но е с бронхопневмония.

Между трите случая от вчера в Бяла е установена епидемична връзка. Оказва се, че те както и други два случая от преди няколко дни са контактни помежду си, тъй като са работещи в една и съща фирма. Със заповед на Регионалната здравна инспекция временно е преустановена дейността на фирмата с цел извършване на основна дезинфекция на всички помещения. Паралелно от РЗИ се провежда и епидемиологично проучване за установяване на всички контактни лица.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 268, като активните случаи са 86. От тях 30 са на болнично лечение, а другите 56 са под домашна изолация.

Сред добрите новини е, че за последните 24-часа още пет души от областта са преборили коронавирусната инфекция, което означава, че от началото на пандемията броят на оздравелите от коронавирус вече достигна 169.

Без промяна остава епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“. По-детайлна информация очаквайте по-късно през деня.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design