Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЧЕТИРИ НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 И ШЕСТИМА ИЗЛЕКУВАНИ ЗА ИЗМИНАЛИТЕ 24 ЧАСА В ОБЛАСТ РУСЕ

вторник 15 септември 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта са регистрирани четири нови случая на коронавирус. Става дума за четирима мъже на 20, 24, 42 и 58 години. Всички те са от гр. Русе, като единствено 58-годишният мъж е хоспитализиран в Университетска болница „Канев“. За момента той е в стабилно състояние. Останалите трима души са без сериозни оплаквания и са оставени под домашна изолация.

Общо диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 373, като активните случаи са 61. От тях 22-ма са на болнично лечение, а 39 са под домашна изолация.

От активните случаи 44% са мъжете, а жените са 56%, което като бройка е съответно 27 и 34. Почти същото е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 214 са жените, а мъжете са 159, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и шестима излекуван пациенти, с което от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 292-ма. По-подробна информация за епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“ очаквайте по-късно през деня.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design