Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЧЕТИРИ НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 И ПЕТИМА ИЗЛЕКУВАНИ ЗА ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ В ОБЛАСТ РУСЕ

събота 29 август 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани четири нови случая на коронавирус. Става дума за трима мъже и една жена на възраст между 37 и 71 години. Двама от мъжете на 52 и 71 години от гр. Сливо поле са хоспитализирани в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на Университетска болница „Медика Русе“. Между тях е установена епидемична връзка. Оказва се, че те са контактни на друг потвърден случай в семейството. За момента и двамата са стабилизирани и се намират на кислородна терапия.

Другият мъж, който също е на 52-годишна възраст, но е от село Голямо Враново, както и 37-годишна жена от гр. Сливо поле са без сериозни оплаквания и са оставени под домашна изолация.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 312 души, като активните случаи са 56. От тях 22-ма са на болнично лечение, а другите 34-ма са под домашна изолация.

При активните случаи се наблюдава съвсем леко повишаване в дела на заболелите мъже, което означава, че 52% са мъжете, а жените са 48%, а като бройка съотношението е съответно 29 към 27. Предходната тенденция при разпределението на всички заболели от началото на пандемията се запазва. 183 са жените, а мъжете са 129, което в проценти е респективно 59% и 41%.

За изминалите 24 часа броят на излекуваните се е увеличил с петима, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 241.

Без промяна остава епидемичната обстановка в дом за стари хора „Възраждане“ в Русе. По-подробна информация очаквайте малко по-късно през деня.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design