Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЧЕТИРИ НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 И ЕДИН ИЗЛЕКУВАН ЗА ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ В ОБЛАСТ РУСЕ

вторник 01 септември 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани четири нови случая на коронавирус. Става дума за три жени и един мъж на възраст между 21 и 87 години. Две жени на 21 и 64 години съответно от градовете Сливо поле и Русе са оставени под домашна изолация. Те се намират в добро общо състояние и не проявяват сериозни оплаквания. Същевременно 87-годишен мъж от Русе и 41-годишна жена от Сливо поле са хоспитализирани съответно в Университетска болница „Медика Русе“ и Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“.  87-годишният мъж е стабилизиран, като за момента се намира на кислородна терапия, а 41-годишната жена е с бронхопневмония.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 316, като активните случаи са 58. От тях 19 са на болнично лечение, а 39 са под домашна изолация.

От активните случаи 47% са мъжете, а жените са 53%, което като бройка е съответно 27 и 31. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 186 са жените, а мъжете са 130, което в проценти е респективно 59% и 41%.

За изминалите 24 часа има и един нов излекуван пациент, който е от обитателите на дома за стари хора „Възраждане“. От началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 243-ма.

По-подробна информация за епидемичната обстановка в социалното заведение очаквайте до минути.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design