Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Честват 60 години от създаването на Напоително-отводнителна система – Бършлен

четвъртък 28 април 2011

 

60-тата годишнина от изграждането на Напоително-отводнителна система-Бръшлен отбелязват днес в Русе. Инициативата е на „Напоителни системи” ЕАД – Клон Русе, със съдействието на Асоциацията на водоползвателите. Сред официалните гости на честването са народният представител от 19-ти МИР Пламен Нунев, директорът на Дирекция „АКРРДС” в Областна администрация – Русе Веселин Додев, Димитрия Илиева – директор на Областна дирекция „Земеделие”, Валентин Славов – директор на дирекция в „Напоителни системи” ЕАД – София, проф. Красимир Ениманев от Русенския университет, проф. Димитър Русев – председател на Русенска земеделска камара и др.

         „Подготвена е стратегия за преструктуриране на „Напоителни системи” ЕАД, която предвижда окрупняване на клоновете”, каза в приветствието си г-н Нунев. И допълни: „Нормално е Русе да бъде център на едно от тези териториални звена и аз съм убеден, че това ще се случи. В течение съм с проблемите, пред които е изправено ръководството на русенския клон. Благодарение на другите дейности, които изпълнява териториалното звено, то продължава да съществува. Смятам, че след новите структурни промени, дружеството като цяло ще подобри състоянието си. ”

         От приветствието на г-н Славов към участниците стана ясно, че вече има чуждестранни инвеститори, които проявяват интерес към възстановяване на напоителната система по поречието на Дунав.

От името на областния управител Пламен Стоилов, г-н Додев пожела на ръководството на русенския клон на „Напоителни системи” ЕАД да продължат със същата всеотдайност и упоритост да работят за съхраняването, управлението и ползването на водата!        

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design