Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

България даде началото на Европейския ден на минералите 2011

петък 13 май 2011

 

Европейския ден на минералите 2011 стартира днес от България. Страната ни дава начало на инициативата през тази година. Европейският ден на минералите 2011 се отбелязва от 13 до 15 май на 50 места в 20 европейски страни.

Началото на инициативата беше поставено на открита кариера за кварц-каолинова суровина на „Каолин“ АД в град Ветово. На церемонията присъстваха Владимир Уручев - български представител на Европейския парламент; Пламен Нунев, народен представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе; Пламен Стоилов - областен управител на Русе; Милена Ценова - началник на политическия кабинет на министерството на икономиката, енергетиката и туризма; Кристофър Бойд от Европейската комисия; Рейхан Хабил - кмет на Община Ветово; Нида Ахмедов - кмет на Община Каолиново; Стефан Димитров - кмет на Община Димитровград; д-р Мишел Реми - директор и генерален секретар на IMA Europe; Петко Димитров – зам.-председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България; Иван Андреев – изпълнителен директор на Българската минно-геоложка камара; Надежда Лазарова - главен секретар на Българската асоциация на производителите на инертни материали; доц. д-р Любен Тотев - декан на „Минно-технологичен факултет“ на МГУ „Св. Иван Рилски“; представители на минни компании и водещи производители на стъкло и фаянс.

Европейският ден на минералите 2011 се провежда с личната подкрепа на еврокомисаря по околната среда Янез Поточник, който отправи специално видеопоздравление, подготвено за събитието. Г-н Поточник изрази желанието си за съвместна работа при въвеждането на Пътна карта за ресурсно-ефективна Европа като част от стратегията ЕС 2020. „Минно-добивният сектор може да запази благата на нашата околна среда. Добивният бранш има опит в интегрираното планиране, управление и рекултивация – дейностите, които са добри, както за биологичното разнообразие, така и за стопанската дейност”, допълни еврокомисарят по околна среда.

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design