Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ ОТНОВО ОТПРАЗНУВАХА ЗАЕДНО 3-ТИ МАРТ

петък 01 март 2019

Заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев беше сред официалните гости на традиционния прием в гр. Букурещ, организиран от посолството на Република България в Румъния. Събитието се провежда ежегодно и е по случай Националния ни празник 3-ти март.

По време на приема г-н Колев благодари на Н.Пр. Тодор Чуров за отправената покана да бъде част от събитието. Също така той връчи поздравителен адрес на посланика ни в Букурещ от името на областния управител г-н Галин Григоров и по стара българска традиция му подари мартеница. Заместник областният управител се срещна и с останалите служители от българското посолство в Букурещ, които също поздрави по случай националния празник. Той изрази и удовлетворение от изключително ползотворното трансгранично сътрудничество между област Русе и окръг Гюргево.

Специален гост на приема беше г-н Тудор Бузату, който е държавен секретар в кабинета на министър-председателя Виорика Дънчила. В словото си той приветства българския народ по случай настъпващия Национален празник и изрази увереност, че отношенията между двете страни както в културен, така и в социално-икономически план ще продължат да бъдат надграждани, а установеното партньорство между институциите от двата бряга на р. Дунав ще бъде посочвано като еталон. Държавният секретар отбеляза и изключителното значение на настоящото председателство на Съвета на Европейския съюз от страна на северната ни съседка за решаването на редица важни въпроси, касаещи страните от Западните Балкани.

От своя страна Н.Пр. Чуров посочи, че дипломатическите отношения между България и Румъния са сред първите, които страната ни е установила след Освобождението си.

По-късно през вечерта всеки желаещ имаше възможност за осъществяване на двустранни срещи, на които бяха обменени мнения по актуални въпроси, касаещи българското и румънското общество.

Всички гости бяха посрещнати с ръчно-изработени български мартеници.

В приема участваха целия дипломатическия корпус в Букурещ, изпълнителният директор на Асоциация Еврорегион „Данубиус“ г-жа Лили Ганчева, бизнес структури, както и представители на българската общност в Румъния.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design