Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

БОРИСЛАВ БЪЛГАРИНОВ: КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ПОКАЖЕМ, ЧЕ СВОЕТО МЯСТО В ГРАДА ТРЯБВА ДА ЗАЕМАТ ХОРА С ПОЗНАНИЯ И ДОСТОЙНСТВО, А НЕ КАЛИНКИ, ГОТОВИ ДА УГАЖДАТ НА РАЗЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ

сряда 28 юли 2021

Развитието и дейността на младежкия бизнес клуб към Русенската стопанска камара обсъдиха на среща по-рано през деня областният управител Борислав Българинов и председателят на организацията проф. д.н. инж. Красимир Ениманев. Клубът бе създаден преди малко повече от година и сега вече наброява 20 души. В него членуват наскоро завършили фармацевти, учители и икономисти. Управители на търговски и шивашки фирми, както и строители също са част от инициативата, имаща за цел да мотивира младите и способни русенци да останат тук и да развият кариерата си. Българинов даде категоричната си подкрепа за начинанието, като посочи, че това е основен приоритет за него. „Крайно време е да покажем, че своето място в града трябва да заемат хора с познания и достойнство, а не калинки, готови да угаждат на различни интереси. Целта ми е Русе и регионът да се развиват и да станат наистина привлекателно място за все повече млади хора.“, категоричен бе Българинов. Освен това Русенската стопанска камара има спечелени няколко международни проекта за работа с младежи между 13 и 17-годишна възраст. Проектите са международни и целят да запознаят тийнейджърите с различни държави в света. Сред тях са Грузия и Италия.

Сред останалите теми, които бяха дискутирани са още бизнес моделът в трансграничния регион и отново възможностите за развитие на туризма. Идеята на проф. Ениманев е активна реклама на региона в Западна Европа и най-вече в страните от Бенелюкса. Не малко туристи от тези държави избират да почиват в България, но малко от тях са запознати с богатствата на област Русе. Според Българинов това се дължи на факта, че през годините не е работено достатъчно активно в тази сфера и никой не си е направил труда за детайлно представяне на наследството на региона в чужбина. Освен това посещението от тези страни на България е допълнително улеснено от възможността за круизи по речния коридор Рейн – Майн – Дунав. Предстедателят на Стопанската камара в крайдунавския град предлага и насърчаване и по-активно провеждане на културни мероприятия като изложби, концерти и литературни четения между градове от България и Румъния. Колкото до бизнес модела той счита, че Русе има изключителен кадрови потенциал, дължащ на отлично подготвените кадри от страна на Русенския университет, професионалните и профилираните гимназии. Междувременно от Стопанската камара в Русе са готови да предложат и проекти за развитие на логистичната инфраструктура в цялата област.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design