Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

БЛИЗО 2000 ДЕЦА ОТ ОБЛАСТ РУСЕ СА УЧАСТВАЛИ В ШЕСТОТО ПОРЕДНО ИЗДАНИЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ДЕН НА СПОРТА

петък 09 октомври 2020

1896 деца от 13 учебни заведения на територията на област Русе са се включили в инициативата Европейски ден на спорта, която се проведе на 25-и септември тази година. Те са имали възможността да практикуват множество разнообразни занимания като гимнастика, волейбол, баскетбол, футбол и други. Заедно с тях са били и 141 преподаватели и треньори, а водеща за повечето училища е била темата за значението на психичното здраве сред подрастващите.

Училищата от Русенско, които са избрали да се присъединят към начинанието са ОУ „Христо Смирненски“, ОУ „Братя Миладинови“, ОУ „Отец Паисий“, Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“, СУ „Йордан Йовков“, СУПНЕ „Фридрих Шилер“, Начално училище „П.Р. Славейков“, както и професионалната гимназия в Бяла, ОУ „П.Р. Славейков“ в Обретеник, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Полско Косово, а също така АГ „Гео Милев“, МГ „Баба Тонка“ и ОУ „Иван Вазов“. Последните три училища се нареждат сред отличниците в областта, като от ОУ „Иван Вазов“ са провели девет различни събития в рамките на три часа, като в тях са участвали над 400 деца.

На национално ниво част от инициативата са били 390 учебни заведения, 77 000 ученика и близо 8000 възрастни.

Припомняме, че инициативата е част от Европейската седмица на спорта и през тази година отново е подкрепена от Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването, както и от множество други институции, сред които е и Областна администрация Русе. Областният управител Галин Григоров изказва благодарност на участниците и гарантира, че администрацията ще продължи да оказва подкрепа при реализирането на подобни мероприятия.

Необходимо е да се отбележи, че всички инициативи са се провели при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

По-подробна информация за събитието може да бъде открита на сайта на сдружение „BG Бъди активен“ – www.bgbeactive.org.

През 2019 година в инициативата са участвали повече от 400 учебни заведения от страната, като в рамките на един ден към движението и спорта са били привлечени над 95 000 ученици. През изминалата година извън България в кампанията са се включили повече от 9000 училища от 44 държави по цял свят. Така в рамките на 120 минути физически активни бяха над 3 милиона младежи.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design