Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

БЛИЗО 200 ДУШИ СЪБРА ДИПЛОМАТИЧЕСКИЯ ПРИЕМ В БУКУРЕЩ, ПОСВЕТЕН НА НАЦИОНАЛНИЯ НИ ПРАЗНИК

сряда 04 март 2020

Областният управител на област Русе Галин Григоров и неговият заместник Валентин Колев бяха сред официалните гости на превърналия се вече в традиция прием в Букурещ, организиран от посолството на Република България в Румъния по случай Националния ни празник – 3-ти март.

„Искам да Ви благодаря за всичко, което правите за запазването на българските традиции и език, за утвърждаването на популярността и доброто име на страната ни, както и за приноса Ви към доброто разбирателство между двете държави!“, това заяви родният посланик в румънската столица Негово превъзходителство Тодор Чуров след като направи кратка историческа ретроспекция. Също така той припомни, че Румъния е сред първите страни, с който България установява дипломатически отношения веднага след Освобождението си.

Приветствие към гостите беше отправено и от държавния секретар по европейските въпроси в Министерството на външните работи Юлия Матей, като акцент беше поставен върху регионалното сътрудничество и икономическото развитие, както и сигурността и стабилността в Черноморския регион. Темата за Западните Балкани и тяхното присъединяване към Европейския съюз също беше засегната.

Специални гости от румънска страна на провелото се вчера вечерта събитие бяха председателят на комисията по европейски въпроси в Румънския сенат Габриела Крецу, както и новоизбраният главен прокурор на северната ни съседка Габриела Скутя.

Сред официалните лица бяха още народният представител Георги Стоилов, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, както и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design