Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

БЕЗ ПРОМЯНА ОСТАВА ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В РУСЕНСКИЯ ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА „ВЪЗРАЖДАНЕ“

петък 28 август 2020

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в дом за стари хора „Възраждане“ остава 96, като от тях 86 са обитатели, а другите 10 души са от персонала.

Обитателите от дома, преборили коронавирусната инфекция, са 68, като 16 от тях са настанени в Кризисен център „Каритас“, а 42-ма на 4-тия етаж на социалното заведение. Други осем обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“, а също така има и един напуснал социалната институция. Припомняме, че през вчерашния ден от Университетска болница „Медика Русе“ с по два отрицателни PCR теста бяха изписани две жени на 81 и 86 години.

Пет обитатели от социалната институция, които са безсимптомни, но с положителен PCR тест за коронавирус, са настанени в общинска вила „Липник“, намираща се в село Николово.

Понастоящем на болнично лечение се намират други пет от обитателите на дома.

Що се касае до персонала на социалната институция, то девет души от заразените десет са излекувани. Под домашна изолация остава единствено една от санитарките, работеща там.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design