Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

БЕЗ ПРОМЯНА ОСТАВА ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА „ВЪЗРАЖДАНЕ“

неделя 23 август 2020

Както беше обявено по-рано през деня от Областния оперативен щаб за последните 24 часа няма промяна в епидемичната обстановка в дом за стари хора „Възраждане“.

Припомняме, че през вчерашния ден там бяха констатирани три нови случая. Ставаше дума за двама обитатели на дома – мъж и жена на 80 и 84 години, които са приети на болнично лечение в Университетска болница „Канев“ и са в стабилно състояние, както и за 60-годишна санитарка, която е оставена под домашна изолация. Тя е в добро общо състояние.

Така, общият брой на диагностицираните с COVID-19 в социалното заведение остава 96, като от тях 86 са обитатели, а останалите 10 души са от персонала.

На болнично лечение се намират седем от потребителите. Четирима от тях са в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“, а останалите трима са в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на Университетска болница „Медика Русе“.

Няма нови излекувани от коронавирусна инфекция от социалното заведение. Оздравелите към момента са 68, като 62-ма от тях са от потребителите на услугата, а другите шестима от персонала, работещ там. 11 от обитателите са настанени в Кризисен център „Каритас“, а останалите 44 на 4-тия етаж на дома за стари хора. Други петима обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“, а също така има и един напуснал социалната институция.

Същевременно от работещите там под домашна изолация са две санитарки, както и социалният работник и социалният асистент.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design