Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

БЕЗ НОВИ СЛУЧАИ НА COVID-19 В РУСЕНСКО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 24 ЧАСА НА ФОНА НА 193 ЗАРАЗЕНИ В СТРАНАТА ПРЕЗ ВЧЕРАШНИЯ ДЕН

вторник 27 юли 2021

Въпреки по-големия брой заразени с COVID-19 в страната за последното денонощие, през изминалите 24 часа в Русенско няма нови случаи на коронавирусна инфекция. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. През вчерашния ден няма починали с положителен тест за коронавирус, както и оздравели. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско са 14292, а преболедувалите остават 13342. Активните случаи са 41. По последни данни на болнично лечение в областта се намират 16 души, като двама от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 59, от които 12 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 909, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 521 от тях са мъже, 388 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

По данни на Единния информационен портал други пет области в страната са също без нови случаи на коронавирусна инфекция. Става дума за Видин, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана и Перник. Най-много са заболелите в София (столица) – 74.

До момента в областта са извършени 53017 имунизации, като повторна доза са получили 25318 лица. Само през вчерашния ден са поставени 322 ваксини, като 148 от тях са свързани с първа игла.

До края на седмицата в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ ще функционира „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19. Работното време на кабинета е от 08.00 до 15.00 часа, като той е снабден с всички видове налични ваксини – „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовия препарат на „Янсен“.

По-късно през деня очаквайте информация относно провелия се преди малко брифинг на областния управител Борислав Българинов, неговия заместник Синан Хебибов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design